Tein tänään raparperimehua, johon tuli kuorittua sitruunaa. No, mitään ei heitetä kompostiin turhaan, niin oli sitten tehtävä sitruunamuffineita :o)
Yhtä Isa Chandra Moskowitzin "Vegan cupcakes take over the world" ohjetta mukaillen tein tällaisia (suluissa alkuperäiset mitat):
2,5 dl ( 1 cup) soijamaitoa 1 tl omenaviinietikkaa
n 2 dl ( 3/4 cup) sokeria 85 ml (1/3 cup) öljyä
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl ( 1 cup) jauhoja 3/4 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa
kahden sitruunan raastettu kuori & yhden sitruunan mehu
Sekoita kulhossa maito ja viinietikka. Anna seistä pari minuttia, jotta maito hieman juoksettuu. Lisää sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Vaahdota. Lisää sitruunan mehu & raastettu kuori.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset keskenään ja lisää nestemäisiin kahdessa erässä. Sekoita kunnes ei ole enää jauhopaakkuja.
Paista muffinit 185 C asteessa n. 20 min tai kunnes hammastikkuun ei enää jää taikinaa.
Sekoita kulhossa maito ja viinietikka. Anna seistä pari minuttia, jotta maito hieman juoksettuu. Lisää sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Vaahdota. Lisää sitruunan mehu & raastettu kuori.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset keskenään ja lisää nestemäisiin kahdessa erässä. Sekoita kunnes ei ole enää jauhopaakkuja.
Paista muffinit 185 C asteessa n. 20 min tai kunnes hammastikkuun ei enää jää taikinaa.
Vielä herkumpia olisivat (ja ehkä kauniimpia myös) kuorrutuksen kera, mutta en nyt ehtinyt sitä tehdä. Ensi kerralla sitten :o)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti