keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Sitruunamuffinit

Tein tänään raparperimehua, johon tuli kuorittua sitruunaa. No, mitään ei heitetä kompostiin turhaan, niin oli sitten tehtävä sitruunamuffineita :o) 
Yhtä Isa Chandra Moskowitzin "Vegan cupcakes take over the world" ohjetta mukaillen tein tällaisia (suluissa alkuperäiset mitat):

2,5 dl ( 1 cup) soijamaitoa                  1 tl omenaviinietikkaa
n 2 dl ( 3/4 cup) sokeria                     85 ml (1/3 cup)  öljyä
1 tl  vaniljasokeria
2,5 dl ( 1 cup) jauhoja                       3/4 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta                          1/4 tl suolaa
kahden sitruunan raastettu kuori & yhden sitruunan mehu

Sekoita kulhossa maito ja viinietikka. Anna seistä pari minuttia, jotta maito hieman juoksettuu. Lisää sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Vaahdota. Lisää sitruunan mehu & raastettu kuori.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset keskenään ja lisää nestemäisiin kahdessa erässä. Sekoita kunnes ei ole enää jauhopaakkuja.

Paista muffinit 185 C asteessa n. 20 min tai kunnes hammastikkuun ei enää jää taikinaa.

Vielä herkumpia olisivat (ja ehkä kauniimpia myös) kuorrutuksen kera, mutta en nyt ehtinyt sitä tehdä. Ensi kerralla sitten :o)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti