Heinäkuussa
2012 kävelin tamburiini kädessä kavereiden treenikämpälle ja
kysyin voiko tulla soittamaan. Siitä lähtien olen soitellut milloin
tamburiinia ja milloin nokkahuilua, mutta pääasiassa laulanut.
”Hattula experience”-muodostui ja hauskaa on ollut. Tapasin
treeniksellä Sallan, meidän ”kanttorin” ja nykyään ollaan
melkein sukua.
Jostain äitini tilaamasta lehdestä hoksasin ihanan näköiset
prinsessaleivokset. Koska en sellaisia ole yli 10-vuoteen saanut,
ajattelin kokeilla. Wappuna oltiin ”Kanttorilassa” ja pitihän
munkkien rinnalle tehdä söpöjä prinsessaleivoksia. ”Pohjat”
ovat muffinsseja (lempi ohjeella tehty, löytyy mm.
sitruunamuffinssien kohdalta.)
Muffinsseihin
tein reiät muffinssiporalla, joka on kyllä aika oiva keksintö
vaikka ensin vähän epäilin sen toimivuutta. Irroitin poratun
palan, pohjalle laitoin vadelmahilloa ja kansi takaisin päälle.
Kreemin
tekeminen olikin sitten kinkkisempi juttu, sillä se mitä olin
suunnitellut... No, ei mennyt ihan kuin Strömsössä :o) Ajattelin
tehdä kreemin Bon:in sitruunan ja vaniljan makuisestaa tofukreemistä sekä tomusokerista. Ei onnistunut. Lisäsin siis margariinia ja
lopulta myös vaniljakiisselijauhetta. Lopputulos oli ihan
onnistunut, mutta seuraavalla kerralla lähestyn asiaa ehkä toiselta
kantilta. Kuorrutin
muffinssit kreemillä ja laitoin ne jääkaappiin.
Oli vihreän
marsipaanin vuoro päästä käsittelyyn. Kaulin marsipaanin niin
ohueksi kuin uskalsin ja sitten ryhdyin miettimään millä saisin
oikean kokoisia ympyröitä. Lopulta keksin vanhemman mallisen
Tupperware-purkin kannen. Se on juuri oikean kokoinen ja siitä jää
hauska jälki marsipaaniin. Eikun tekemään.
Leikkasin päälliset
leivoksiin ja aloin asettelemaan niitä paikoilleen. Huomasin että
marsipaani ei ollutkaan ihan niin ohutta kuin olin lullut ja
leivoksiin tuli hassuja poimuja.
Leivonnaisteni ulkonäkö harvemmin
muutenkaan on mitenkään täydellinen ja olipahan ainakin enemmän
marsipaania. Nam. Lopuksi leikkasin vielä kukkamuotilla kukan
leivoksen päälle. Olisi ollut mukavaa, jos kukan olisi saanut eri
väriseksi, mutta ei ollut kuin vihreätä. Laitoin Veganwonderlandista hankkimiani nonparelleja kukkien päälle. Ei ehkä
maailman kaunein leivos, mutta kyllä olivat hyviä.
Tietenkin piti
olla jotain suolaista myös, joten tehtiin herkkuja nimeltä
nakkijemma :o) Myllyn Paras lehtitaikinalevy soveltuu mainiosti tähän
tarkoitukseen ja Bon:in soijanakkeja olin ostanut Talinnasta. Levyt
leikattiin nurkasta nurkkaan kahteen osaan, jolloin saatiin kaksi
kolmiota. Teen aina pienen viillon kolmion leveään reunaan, jotta
taikina kypsyy varmasti sisältäkin. Nakit leikattiin kahtia ja
kiedottiin taikinaan leveästä reunasta kapeaan kärkeen rulliksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti